Galleri

Fest

Många har lärt känna mig som akvarellmålare, och det är jag fortfarande - ibland! Framför allt gillar jag att blanda små bilder med riktigt stora format, och jag bearbetar ofta akvarellen med collage och andra material. Helt andra bilduttryck fångar jag med tempera på board och stora gouachemålningar på vindpapp. Just nu är jag fascinerad av en vild blandteknik med akryl, tempera, collage och en rad material som appliceras på board eller duk, ett spännande sätt att vidga min bildvärld! Akvarellen är dock ett helt unikt medium som jag alltid återkommer till.

Mina akvarelltanter föddes för några år sedan som en kommentar till att fylla femtio. Sen har de följt mig i olika skepnader och med olika uttryck. Ibland står jag och fnittrar över fåniga handväskor, knotiga kroppar och vänskapens vedermödor, ibland fylls jag av vemod över fårade kvinnoansikten och trötta bagladies. På samma sätt lever mina fågelmålningar i ett spänningsfält från relationskommentarer till mer abstrakta uttryck för flykt, oro, frihet och skönhet.

Som landskapsmålare dras jag till kontraster, till Österlens vida slättlandskap, västkustens växlande väder och de branta bergens dramatik. I ökande grad är det stadens landskap som fascinerar mig - hur är det att bli gammal och ensam i storstaden?

Sen går det inte att komma ifrån att såväl klimatkrisen som den pågående pandemin letar sig in i min bildvärld. I galleriet finner du flikar med bilder från 2019 och pandemins år 2020. Följ mig gärna på facebook och instagram där det mest aktuella presenteras fortlöpande.

Törnquist & Törnquist AB

Ateljé Göteborg:
Sockerbruket 9 2tr
Göteborg

Ateljé Österlen:
Frans Löfströms väg 21
Baskemölla

Kontakta oss

Telefon: 0706-856712
E-post: anna.tornquist@gmail.com

Social media